keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Pooloa ukkosmyrskyssä ja shoppailua talvimaisemissa

Rakas mieheni Petri sai tässä syksyn aikana hieman noottia siitä, että ellemme ole menossa asioille Abu Dhabiin, poistumme aavikkokylästä vain lähteäksemme itärannikolle sukellusjuttuihin. Eihän siinä mitään, minäkin sukellan ja täällä lämpimissä kirkkaissa vesissä on maailman ihaninta pulahtaa suureen siniseen rajattomaan akvaarioon, jonka pinnan alla avautuu kauneutta silminkantamattomiin, huumaavaa hiljaisuutta, outoja olioita, haiden ja kilpikonnien bongailua... Ja ihana itärannikko jonka taustalla jylhät vuoret, sinne voisin vaikka muuttaa! Mutta kun ihanalla itärannikolla ei olekaan ollut aikaa tutustua muuhun kuin sukelluskeskuksen rantaan ja on hengaillut erittäin aktiivisen pienen pojan kanssa 2–3 viikonloppua siinä samaisessa rannassa sillä aikaa, kun isi suorittaa sukelluskurssia kaksisataaviisikymmentäkahdeksanjapuoli, alkaa tuntua siltä, että sitä voisi joskus viettää viikonloppunsa muullakin tavalla. Joskus. Toisinaan.

Niinpä isi otti vihjeestä vaarin (merkillinen ilmaisu tuo...) ja järjesti ikuiselle hevostyttövaimolleen heppaohjelmaa :) Varattiin UAE:n kansallispäivän pitkän viikonlopun alkuun hotelli Dubaista mennäksemme Dubai Polo & Equestrian Clubille herkulliselle perjantaibrunssille, jonka jälkeen oli tarkoitus siirtyä terassille seuraamaan La Martina Argentina ottelun loppupelejä Arabiemiraattien leppeässä talvisäässä Arabian auringon alla, viiniä lipittäen. En ole koskaan nähnyt hevospooloa livenä, saati oikeastaan paljon telkkaristakaan, se kun ei nyt satu olemaan niin kova hitti Suomessa, joten olimme usein puhuneet, tästä jo keväästä asti, mutta nyt se myös toteutuisi.

Lähtöaamuna perjantaina 30.11. Ruwaisissa oli satanut. Vettä!? Täällä!? Taas. Olihan ropissut edellisenäkin päivänä... Taivas oli harmaa ja keli lämmin mutta tuulinen. Talviko se yritti todenteolla tännekin!? No, päätimme, että Dubaissa aurinko paistaa aina ja lähdimme matkaan. Abu Dhabia kohden pilvisyys vain lisääntyi ja Dubaita lähestyessämme tuli pari oikein rankkaa sadekuuroa.

Sataa, sataa, ropisee

Mutta pooloclubilla paistoi aurinko, puitteet olivat hevosurheilulle aivan mahtavat ja me nautimme ihanan brunssibuffet'n sillä aikaa, kun pikkumonsteri istui kommentoimassa suureen ääneen lapsinurkkauksessa pyörivää Cars-leffaa muiden lasten... hmm... iloksi. Ruokailun jälkeen siirryimme ulos terassille odottamaan ottelun alkua.

Pooloponeja lämmiteltiin pelikentän ympäri kiertävällä hiekkapohjaisella radalla. Ei yhtä eikä kahta, vaan MONTA. Ja yhdellä kaverilla saattoi olla käsihevosena – eli ratsastettavan lisäksi "talutushihnassa" – ainakin neljä muuta. Aivan upeita, kiiltäviä, huippuunsa trimmattuja urheiluhevosia!  Mama pääsi hiukan fiilistelemään entisaikoja, kun sai mennä rapsuttelemaan paria pokua ja ainakin henkisesti laukkaamaan täysillä ympäri rataa. Mutta uhkaavan tummat pilvet taivaalla siirsivät kuin siirsivätkin ottelun seuraavalle päivälle. Eikä ne pilvet enää vain uhkailleet, vaan kohta alkoikin sellainen ukkosmyrksy, että moista olekaan ihan hetkeen U.A.E:ssa nähty!

Iltapäiväkävelyllä

Ottelu siis peruuntui, mutta respan tyttö kertoi, että se siirtyisi seuraavalle päivälle, jolloin myös Argentiina suurlähettiläs ja Dubain hallitsija His Highness Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum olisi paikalla. Wow, ei hölmömpiä kanssakatsojia! Mainittakoon, että Sheikki Mohammed Bin Rashid Al Maktoum on tunnettu henkilö hevospiireissa Suomea myöten, kilpailee mm. matkaratsastuksessa maailmanmestaruustasolla. Eräänlainen matkaratsastuksen Kimi Räikkönen siis.


Sieltä se ukkonen vyöryy...

















Hotellille vihdoin päästyämme – liikenne ei ole ihan sitä sujuvinta, kun täällä on tällainen outo luonnonilmiö kuin kaatosade, eikä navigaattori aina osaa ohjata oikean hotellin ovelle – sade oli lakannut ja me teimme kävellen pienen koukkausen läheiseen shoppailutaivaaseen, Mall of the Emiratesiin. Katukaivot kun ovat kaiketi täynnä hiekkaa veden sijaan, erään ohittamamme hotellin edustalla oli aikamoinen tulva, jota palomiehet yrittivät saada laantumaan (toim. huom. Näitä paikallisia tulvia olikin sinä yönä ja seuraavana päivänä ympäri puoli valtakuntaa Abu Dhabista lähtien naapurimaa Omania myöten). Pääsimme onneksi malliin kuivin jaloin. Mall of the Emirates on valtava, pintakiiltävä laitos ja the place to be, jos täällä sattuu tulemaan ylitsepääsemätön tarve laskettelemaan tai kelkkamäkeen, sillä täältä löytyy Ski Dubai, maailman suurin (kuinkas muuten...) sisälaskettelumäki. Myös the place to be, jos haluat kaikki merkkijutut saman katon alta ja sinulla on rajattomasti rahaa tuhlata. Ei siis oikein minun mieleen, mutta löytyi sieltä ihana lastenvaateliike Carter's. Sieltä ostimme parin joululahjan lisäksi Linukselle pieneksi jääneen hurrjan tiikeripaidan tilalle uuden traktori-paidan, joka sai ihailevan "UUIII"-hyväksynnän tulevalta käyttäjältä itseltään. Traktorit, koneet ja moottoripyörät kun ovat pienen pojan pienessä elämässä Niitä Tärkeimpiä Asioita, jotka kulkevat toistaiseksi yhteisnimellä BumBumm.

BumBumm-paita Carter'silta

Paita, joululahjat, joulukortit, maman uusi toilettilaukku ja iltapalahedelmät kassissa lähdimme takaisin hotellille yöunille. Tai näin luulimme. Jouduimme vain vaatimattomat 3 kertaa pyytämään klo 22.30 aikoihin Linukselle vauvasänkyä, kunnes se vihdoin löysi tiensä huoneeseemme. Siis sitä samaa, joka oli luvattu tuoda klo 19 tsekattuamme sisälle ;)  Tähänkin kai pätee se Inshallah. "Tuomme sen tuotapikaa Inshallah". Niin no, minnekäs tässä nyt onkaan kiire valmiissa maailmassa...?










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti