tiistai 8. toukokuuta 2012

HEEY, MR LINUS!!

Pehmeä lasku erämäähan ja sen betonisen beduiiniteltan sisustaminen vaatii käyntiä Abu Dhabissa. Ja siellä Home Centressä ja Ikeassa yms. huonekaluja sekä kodin tarvikkeita myyvissä instansseissa. Tämä taas vaatii yöpymisen paikan päällä.

Ensimmäinen viikonloppu vietettiin Sheratonissa. Jo respasta asti Linus sai miltei kiusallisen paljon huomiota ihan vain hymyilemällä ihmisille ympärillään. Aamiaisravintolassa Linus piti huolen siitä, ettei tarjoilijoilla ollut tekemisen puutetta. Oikeammin tarjoilijat pitivät huolen siitä, että Linuksen ruokailut oli ohjelmoituja; lapsi kaapattiin syötyään heidän toimesta ja sitten häntä kiikutettiin ympäri ravintolaa, leikittiin hedelmillä ja moikattiin keittiöhenkilökuntaa. Ihanat filippiiniläinen Rhea ja egyptiläinen Obama taisivat olla ne päälapsenkaitsijat. Yritimme simuloida päässämme vastaavanlaisen tilanteen vaikkapa perheravintola Rossoon. Ei onnistunut. Eihän sellainen nyt käy, että henkilökunta laittaa kallista työaikaansa muita, oikeita asiakkaita häiritsevän Purjopetterin hauskuuttamiseen! Herramunjee, potkujen paikka!!

Perjantaina, joka täällä on pyhäpäivä, nautimme samaisessa hotelliravintolassa aamiaisen lisäksi UAE:laisittain perinteisen perjantaibrunssin kuohuviinin kera. Mr Linus sai taas tarjoilijoiden ja nyt myös kokkien sekä bändin täyden huomion :)

Hotellissa on myös kiva vauva-allas. Sellainen, jossa tuollainen 9 kk ikiliikkuja voi kontata valvovien silmien alla. Ja sellainen, jossa 9 kk voi tutustuttaa maman toisen 9 kk:n mummoon, brittiläiseen Susaniin, joka oli tullut 18-vuotiaana maahan abu dhabilaisen nuoren miehen tuoreena vaimona ja asunut siellä 44 vuotta. Huima elämäntarina! Hän oli nähnyt maan kehityskaaren beduiinikyläläisten ja helmenkalastajien hiekka-aavikosta täksi luksusta ja rahaa pursuavakasi ökyvaltioksi.

Back to business:  

Mitä ihminen, jolla on jo kotona kaikkea, tarvitsee täysin tyhjään kotiin?! Yllättävän vähällähän sitä pärjää, mutta toisaalta tarvitaan yllättävän paljon pientä tilkettä. Patja, ruokapöytä, tuolit, mattoja, hyllyjä, pyykkikori, paistinlasta, kippoa ja kuppia... Ikeassa raivoshopattiin. HomeCentressä raivoshopattiin. Carrefourissa ja Lulu Marketissa raivoshopattiin. Ohessa käytiin raivoihmettelemässä vähemmän pelkistettyjä ökyhuonekaluja, joiden rinnalla Kruunukalusteen mukarokokoot kalpenisi. Oi oi, kultatuolia, hopeasohvaa, kristallikruunua ja himmelisänkyä..

Muutama tunti poolilla oli shoppingkierrosten lomassa täysin ansaittua nautintoa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti