tiistai 22. toukokuuta 2012

Päivityksiä, havaintoja ja vinkkejä ruokaan ja sen hankintaan kaikille, jotka Ruwaisiin eksyvät ostoksille, kokkaamaan ja syömään:


Onhan se epätodennäköistä, että täysin tervejärkinen ihminen eksyisi tänne aavikon rauhaan ihan muuten vain, mutta ajattelin nyt kuitenkin kertoa vähän lisää vinkkejä, ettei täällä ollessa nälkä yllättäisi. 

West Market:

Lihatiskiltä erinomaisen hyvää australialaista beefiä 28 dirhamia/kg. Lasketaanpas: 28/5 = n. 5,60 euroa. Bonuksena herttainen vanhempi filippiiniläisherra tiskin takana. West market on myös herkkupyllerön unelma – sieltä saa myös tuoreita leivonnaisia.

Westmarketissa kannattaa kuulemma olla haukkana paikalla lauantaisin klo 13, mikäli haluaa tuoretta kanaa. Ei ihan kotkottavan tuoretta, mutta tuoreempaa kuin pakasteasiat, mitä täältä muuten löytyy. Choolla oli kokkailuun tuoretta kanaa keskiviikkonakin, mutta hänellä lienee joku tiskin alta -diili.

Central Market:
Täällä myös oiva leipomo-osasto, mutta oli viimeksi käydessäni niin piukallaan setämiehiä, etten oikein uskaltanut sekaan. Täällä leivoksia, noin miljoon erilaista baklavaversiota, pullia ja kakkuja.

Central marketista itsestään edelleenkään lihaa, mutta viereisestä Fish marketista löytynee lihan korvikkeita kalakauppojen valikoimasta, squidia, hammouria, lobsteria, clams, jättikatkoja, barracudaa, tonnikalaa, tilapiaa, lohta, sitä ja tätä.

Tänään vielä Sannalta nippelitito, että Fish marketista voi ostaa minkä tahansa fisun tms. ja viedä sen viereiseen kalaravintolaan grillattavaksi, savustettavaksi jne. hintaan 5 dirhamia/setti. Siitä huolimatta haimme hammouria ja jättikatkarapuja illalliseksi ja asunto Y-5141:n Master Chef paistoi ne ihan itse ja nautittiin ne apukokin valmistaman salaatin ja roséviinin kera. Kiva arkiruoka. Tähän voi helposti tottua, jättikatkoja samaan hintaan kuin paketti kalapuikkoja! Vapise, kolesteroliarvo!

East Market:
Miksi lähteä Eastia edemmäs!? Paitsi jos sieltä ei löydy, mitä tarvitaan?  Eli melko usein. Ei ihan niin puhtaan punaista beefiä täältä kuten Westistä, ihan kelpoa tosin sekin. Valittavana New Zealandin, Austalian, Intian ja Pakistanin beeffiä. Jos kiinnostaa kokeileva keittiö, tästä marketistä löytyy myös mm. lampaan aivoja. Eastin Väiskit ovat leppoisia kavereita ja jos jäänmurtajamme Linus on kauppareissulla mukana, ne ovat vielä leppoisampia.

Näiden lisäksi täällä on x määrä pienempiä kauppoja, joiden valikoima on tilanpuutteesta huolimatta miltei yhtä runsas.

Takeaway a la Al Ruwais

Pizzanälkään: 
KFC on muilta osin pannaan julistettu, mutta jos pizzanälkä yllättää, matka on kutakuinkin yhtä pitkä kuin Luvialta Poriin, ainakin ajallisesti (nopeusrajoitus 140 km/h ja sen hienoinen ylitys huomioiden). N. 10 km kun hurauttaa kohti Abu Dhabia ja tekee oikeassa kohdassa U-turnin, löytää itsensä pizzalasta. Rasvaisella pannupohjapizzalla tikkaversiossa yllätti kipakasti pilkotutu chilit, katkarapuversio oli miedompi.

Etnishenkiseen nälkään:
Meidän lähellä, kävelymatkan päässä, on perinteinen grilli. Ts. niin perineteinen kuin joku nyt täällä voi olla. Ei sieltä kuitenkaan kannata porilaista, makkaraperunoita tai lihistä kahdella nakilla pyytää, tarjonta on vähän toisenlaista. Täältä löytyy myös pullotettujen virvokkeiden lisäksi tuorepuristettuja mehuja. Oivallinen vaihtoehto, jos pitää saada ruokaa nyt ja heti.

Recreation Centeristä saa hakea lounasaikaan ja illalla 19-20 aikaan takeawayta. Valikoimissa muistaakseni 5 eri intialaista ruokaa ja settiin kuuluu leipä, juoma, salaatti ja oliko jopa jälkiruokakin. 23 dirhamia. Tätä emme ole vielä kokeilleet, mutta korjaantunee lähiaikoina.

Arabiankielen opinahjomme kahvila myy myös lounasta. Myös kotiinvietäväksi. Kuulemma. Testattava tämäkin.

Westmarketin (tai Eastmarketin, meni nyt sekaisin) vieressä on myös kuulemma pieni kuppila, josta saa myös kotiinkuljetuksena hyvää ruokaa. Pitänee tutkia sekin tiedon alkulähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti